• Kezdőlap
  • Kezdőlap
  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép
  • Adatvédelem

Ectoderma

  • Kezdőlap
  • Kezdőlap
  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép
  • Adatvédelem

Beteg embernek szabad fogyókúrázni?

Az elhízottak betegségei leg­több ecetben az elhízással kapcsolat­ban alakulnak ki, pl. a 2. típusú cukor­baj. magas vérnyomás, érelmeszesedés. epekövesség. Ezekben az esetek­ben nemcsak szabad, hanem kell fo­gyókúrázni, mert az; elhízással kap­csolatos betegségekre is, és a fogyás eredményeként csökken a vérnyo­más, javul a cukorbaj, megszűnhet­nek a szívpanaszok. Természetesen ilyenkor még fontosabb az orvosi irá­nyítás és az előírt fogyókúra pontos követé­se, cukorbetegségben a szénhidrát­tartalom kiszámítása.

“Nem tudok diétázni, mert a mun­kám nem engedi meg. hogy diétás táp­lálékokkal pepecseljek, azon törjem a fejem, mit ehetek, mit nem” — mond­jak sokan. Vannak, akik vezető beosz­tásuknál fogva értekezletek, fogadá­sok, utazások, hajszolt és rendszerte­len életmód miatt érzik magukat kép­telennek a diétázásra, megfelelő moz­gásprogram végrehajtására. Mások az­zal érvelnek, hogy munkájukhoz szük­ségük van a testi erőre, és az energia­szegény diéta hatására nemcsak soványodnak, hanem gyengének, fáradtnak is érzik magukat. Ismét mások az alábbi, jól ismert kifogáshoz folyamod­nak: „Nem engedhetem meg magam­nak a diéta luxusát!” Tessék mondani, mi luxus van abban, hogy több zöld­ség- és főzelékfélét, gyümölcsöt kell fogyasztani, de a drága alkoholos italo­kat, cukrászsüteményeket, zsíros hú­sokat és húskészítményeket (szalámi, szárazkolbász) kerülni kell?

fogyás

A vezető beosztású, igen elfoglalt em­bereknek valóban segíteni kell, a há­zastárs igen sokat tehet ennek érde­kében csakúgy, mint a figyelmes tit­kárnő. A házastárs az otthoni étkezé­sek tervezésekor, a táplálékok elkészí­tésekor, az adagok nagyságának meg­határozásakor vegye figyelembe a fo­gyókúrás előírásokat, o tervezze meg az étrendet és számolja ki az energia­tartalmat. A munkahelyen a titkárnő gondoljon a cukormentes italokra, a cukrot helyettesítő édesítőszerekre (NutraSweet), a zsírszegény szendvi­csekre, a salátákra. Az energiabevitel csökkentése való­ban előidézhet fáradtság- és gyenge­ségérzetet, de csak az első napokban. Ez a panasz megelőzhető a fogyókú­rás diéta energiatartalmának fokoza­tos csökkentésével, azaz ne rögtön 6,3 MJ (1500 kcal) energiájú diétával kezdjük, hanem előbb 7,56 MJ (1800 kcal) energiájú diétával próbálkoz­zunk, majd néhány nap múlva folytas­suk a 6,93 MJ (1650 kcal) diétával, és az első hét végen lehet rátérni a fo­gyókúrás 6,3 MJ (1500 kcal) energia­tartalmú étrendre.

Életmód

Budapest reptéri transzfer

Mozgás és wellness tavasszal vagy ősszel

Legutóbbi bejegyzések

  • Álmatlanság
  • Ízületi folyadékpótlás porckopásnál
  • Készházak: A kedvezőbb ár miatt sokan választják
  • Európai körutazások
  • Szicília TOP 10 látnivalók
  • Drogfüggőség kezelése
  • Rosacea kezelés
  • Fog implantátum – Fogbeültetés
  • Csodatévő víz a Harkányi Gyógyfürdőben
  • Nyári és őszi szobanövények
  • Hajduk Split
  • Panoráma röntgen
  • A fogkő és annak következményei
  • A Juventus Koulibaly és De Ligt védőtengelyben gondolkozik
  • Válasszon kényelmes bárszéket konyhájába

Kategóriák

  • Autó
  • Cégvilág
  • Egészség
  • Életmód
  • Gazdaság
  • Ingatlan
  • Közlekedés
  • Kultúra
  • Munka
  • Otthon
  • Receptek
  • Sport
  • Szabadidő
  • Szépség
  • Utazás
  • Vállalkozás

Címkék

Budapest Dubai fesztiválok fogfehérítés fogkő eltávolítás fogorvos fogorvos Budapest fogászat Franciaország Görögország kkv könnyűszerkezetes ház Magyar Energiahatékonysági Intézet Magyarország medencék MEHI MIRELITE MIRSA Zrt MÁV mérlegképes könyvelő Múzeumok Nemzeti Fuvarozó Ipartestület Nemzeti Innovációs Hivatal Nemzeti Kulturális Alap Neusiedler See NIH NiT Hungary NKA nyaralás Nyíregyháza Nyíregyházi Állatpark Németország Olaszország OptoForce Kft Paul Waldbott-Bassenheim PISA-jelentés PowerEdge VRTX programok Pub Crawl Budapest romkocsmák Románia Rétság SAP SAP Hungary Kft Szicília Üzemanyagkártya
Köszönjük WordPress! | Sablon: Neblue Szerző: NEThemes.