Trivago: többet költenek és hosszabb időre utaznak az idén a magyarok

A szállásár-összehasonlító trivago.hu portál adatai szerint a magyarok az idén többnyire ugyanazokat az úti célokat keresik fel nyáron, mint tavaly, de többet költenek szállásra, és hosszabb időre utaznak el – derül ki a portál utazási trendekről szóló összefoglalójából.

A weboldal tavalyi adatai szerint az összes szálláskeresést figyelembe véve 2014 nyarán a magyarok átlagosan 26 500 forintot (2 fő/éj) voltak hajlandók szállásra költeni, a hosszabb, minimum egyhetes nyaralások esetében a szállásra szánt összeg – amennyiért a szálláskeresők átlagosan megtekintettek egy ajánlatot – 217 500 forint volt.
Bár az ár még mindig a leggyakrabban használt keresési feltétel, de ezúttal valamivel többet szánunk szállásra: a magyar utazók az idén 27 300 forintot hajlandók költeni éjszakánként, hosszabb kikapcsolódás esetén pedig átlagosan összesen 262 600 forintot szánnak kosztra és kvártélyra.
A nyaralással eltöltött idő is megnőtt tavalyhoz képest: 2014-ben átlagosan 3-4 napra kerestek szállást, míg idén 5-6 nap a pihenésre szánt idő.
A népszerű úti célokat illetően nem történt jelentős változás. Belföldön továbbra is Siófokra kíváncsiak a legtöbben, akárcsak tavaly. Budapest viszont hátrébb szorult a második helyről az ötödikre, 2015 nyarán ugyanis Balatonfüred szállásai a második legkeresettebbek. A jelentős fürdővárosok többsége az idén is a top 10 úti cél között van, közöttük Hévíz és Hajdúszoboszló került a tavalyihoz hasonlóan az első öt közé.
A határokon túli szállást kereső magyarok körében továbbra is Róma a legnépszerűbb. A horvát riviéra városai, Dubrovnik, Poreč és Rovinj a tavalyi nyárhoz hasonlóan az idén is a top 10-ben van, akárcsak olyan európai nagyvárosok, mint Párizs, Barcelona vagy London.

Nem találta még meg idei nyaralási célpontját? Próbálja ki Thaiföldet! A következő linkeken összegyűjtöttünk néhány érdekes utazási célpontot Thaiföldön.

http://www.rent4yourvacation.com/enjoying-a-stay-on-koh-samui
http://beachfrontvacationvillas.com/the-haven-provided-by-your-koh-samui-villas/
http://www.beachvacationsholiday.com/a-great-vacation-on-koh-samui/
http://www.singletripadvisor.com/the-perfect-villas-on-koh-samui/
http://www.discount-hotels-resorts.com/the-koh-samuis-luxury-accommodations/
http://www.europeandestinationweddings.com/the-villas-on-koh-samui.html
http://xenostravelonline.com/the-luxury-villas-of-koh-samui/
http://www.thaibinhduonghotel.com/what-to-keep-in-mind-when-staying-on-koh-samui/
http://www.hotel-gerda.com/factors-to-consider-before-renting-a-villa-on-koh-samui
http://www.thailandhotelfinder.com/unbelievable-luxury-at-your-koh-samui-villas