• Kezdőlap
  • Kapcsolat
  • Adatvédelem
  • Oldaltérkép

Ectoderma

  • Kezdőlap
  • Kapcsolat
  • Adatvédelem
  • Oldaltérkép
vegán

A vegánná válás jelei

A vegán étrendre való áttérés, viszonylag rövid idő alatt érzékelhető alakformálódásunkon, emésztési rendszerünkben és mentális gondolkodásunkban is.

A vegánná válás nem egy egyszerű, hanem tudatos döntés eredménye. A veganizmus a vegetarianizmus szigorúbb formája. A vegánok tisztán növényi étrenden élnek, nem fogyasztanak húst, tejterméket, tojást, mézt és vannak akik gombát sem.

A vegán étrendre váltás jelei  

  1. Megnövekszik az energiakészletünk. A zöldségalapú étkezés, a magas rosttartalmú gabonák és olajos magvak, folyamatosan magas szinten tartják az energiaszintünket.
  2. Megváltozik a bélműködésünk. A vegán étrendre való átállás, bélműködésünkben először kellemetlen reakcióval, a puffadással jelentkezik. Ez a vegán étrend a rostdúsabb és a szénhidrátbevitel megnövekedésének köszönhető. A bélflóra működésünknek is szüksége van a váltás megszokására. A kellemetlen időszak pár hét után elmúlik. Ha a vegán étrend során még arra is ügyelünk, hogy az étrendünk ne feldolgozott élelmiszerekből álljon, hanem teljes értékű gabonákból, hüvelyesekből, gyümölcsökből és barnarizsből, a kellemetlen tünetektől még korábban megszabadulunk.
  3. Egészségügyi hatása. A  vegán életmód pár hónapon belül jelentkezhet testsúlycsökkenésben, a szív és érrendszer tehermentesítésében, vitalizálásában. Csökkentheti a stroke kialakulásának veszélyét, a cukorbetegség kockázatának csökkenését.
  4. Hiányjelenségek. Az étrend megváltozásából fakadóan, egyes nyomelemek, ásványi anyagok, vitaminok amelyek elsősorban állati eredetű élelmiszerekben találhatók, a növényi táplálkozás során nem vagy sokkal minimálisabb mennyiségben kerülnek jutnak a szervezetünkbe. Különös figyelmet kell biztosítanunk a D-vitamin, a vas, a cink és a kalcium bevitelre természetes vagy étrend kiegészítők formájában.
  5. Komplettálás. A kiegyensúlyozott, megtervezett étrend fontos része az esszenciális aminosavak táplálékkal való szervezetbe juttatása. A legtöbb fehérjét hüvelyesekben és olajos magvakban találunk, mindegyikben másfélét, így ezek napi  fogyasztásával kiegyensúlyozottan tudjuk a szervezetünkbe juttatni ezeket az anyagokat. A fehérjék mellett fontos figyelmet biztosítanunk a B12-vitamin bevitelére, ami a vér- és idegsejtek működéséhez elengedhetetlen. Természetes formában, nincs olyan növényi eredetű is. élelmiszer, ami ezt tartalmazza.
Életmód

A medencefedés legfontosabb előnyei

Romkocsmák Budapesten: Fogasház

Legutóbbi bejegyzések

  • Szem alatti sötét karikák eltüntetése
  • Olaszország utazás: Hova utazzunk szeptemberben?
  • Mesterséges intelligencia az egészségügyben: lehetőségek és kihívások
  • Németország látnivalók
  • Kanári Szigetek
  • Az álláskeresés legnagyobb kihívásai
  • A lakás szíve, az étkező
  • Mit tegyünk, ha a megszokott munkaerő toborzási eszközök már nem működnek?
  • Válasszon kényelmes bárszéket konyhájába
  • Álmatlanság
  • Ízületi folyadékpótlás porckopásnál
  • Készházak: A kedvezőbb ár miatt sokan választják
  • Európai körutazások
  • Szicília TOP 10 látnivalók
  • Drogfüggőség kezelése

Kategóriák

  • Autó
  • Cégvilág
  • Egészség
  • Életmód
  • Gazdaság
  • Ingatlan
  • Közlekedés
  • Kultúra
  • Munka
  • Otthon
  • Receptek
  • Sport
  • Szabadidő
  • Szépség
  • Utazás
  • Vállalkozás
Köszönjük WordPress! | Sablon: Neblue Szerző: NEThemes.