Közbeszerzési listára került az SAP

Megállapodást kötött az SAP Hungary Kft. és a Közbeszerzési Ellátási Főigazgatóság (KEF), ezáltal egyszerűsödik az SAP vagy azzal egyenértékű üzleti informatikai megoldások beszerzése a közszféra számára.

A közbeszerzési listára kerülését a közlemény szerint az indokolta, hogy a közigazgatásban olyan mértékűre emelkedett az SAP megoldások elterjedtsége, és az ez iránti jövőbeli igények nagysága, hogy a termékek és szolgáltatások beszerzésével foglalkozó szervezet egységes, átlátható keretben kívánja e technológia további terjedését kezelni.
A három évre szóló, SAP vagy azzal egyenértékű szoftverek, fejlesztőeszközök szállítása valamint kapcsolódó szolgáltatások tárgyában indított központosított közbeszerzési eljárás teljes keretösszege 13,5 milliárd forint.
A szoftvervállalat szerint a megállapodásnak köszönhetően a közbeszerzésre kötelezett, és az ide önként csatlakozó intézményeknél negyedére csökkenhet az SAP termékek, szolgáltatások beszerzésére fordított idő, melyhez alacsonyabb ár is társulhat.
SAP_AG_logoA magyar piacon közel két évtizede jelen lévő SAP Hungary Kft. nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is. A kis- közepes vállalatokat megcélzó portfóliója pedig alkalmas bármilyen méretű, és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatainak irányítására.
Az SAP Hungary éves árbevétele 2012-ben mintegy 16 milliárd forint volt, adózott nyeresége 163 millió forintot tett ki a nyilvánosan elérhető legfrissebb cégadatok szerint. A cég jelenleg Magyarországon mintegy 500 embert foglalkoztat.