budapest airport transfer

Budapest reptéri transzfer

Repülővel történő külföldi utazáskor fontos eldönteni, hogy a reptér megközelítése mely módon a legkedvezőbb. Akár a fővárosból, akár vidékről kívánja az utas megközelíteni a Liszt Ferenc Repülőteret, jelentős költséggel kell számolni. Számos cég kínál kedvező megoldást a repülőtér megközelítéséhez, a JustBudapest.com weboldal összegyűjtötte lehetőségeket azoknak, akik a kényelmesebb közvetlen a repülőtérre való utazást részesítik előnyben.

 

A Budapest központjától 16 kilométer távolságra lévő repülőtér elérésére legkényelmesebb a saját autó, ugyanakkor a magas reptéri parkolás miatt érdemes számba venni egyéb alternatívákat is. A legolcsóbban a helyi tömegközlekedéssel lehet a reptérre közlekedni, a belvárosból a Deák Ferenc tér és a reptér között közvetlen buszjárat közlekedik. Előnye továbbá, hogy a busz a buszsávban haladva elkerülhető, hogy az utazási időt bizonytalanná tevő dugóba kerüljön. Vannak olyan helyzetek viszont, amelyben egyéb alternatív megoldás szükséges. Például, ha túl sok a csomag, illetve a család gyermekekkel utazik, akkor ez a megoldás nem a legtökéletesebb.

Számos cég kínál különböző transzfert a repülőtér megközelítéséhez, amely kiváló alternatíva azoknak, akik a kényelmesebb közvetlen a repülőtérre való utazást választják Budapest frekventált kerületeiből. A Liszt Ferenc Repülőtér hivatalos partnerénél a repülőjárat indulása előtt legalább 5 órával korábban lehetőség van az internetes oldalán a transzfert online rendelni, vagy az ügyfélszolgálaton telefonon megrendelni. Célszerű az utazás előtt pár nappal elvégezni a foglalást. Az árak előre meghatározhatóak a transzfer kalkulátor segítségével. A viteldíjat a foglalással egyidőben bankkártyával kell kifizetni, de az üzleti partnerek számára engedélyezett a banki utalással történő fizetés.

budapest airport transfer

Az utasokat az érkezést követően a repülőtéren lévő miniBud ügyfélszolgálati pultjánál, az érkezési oldalon segítik a járművekkel való tájékozódásban. Lehetőség van arra, hogy ügyfélszolgálatok értékesítési pontjain a viteldíjat az ügyfél készpénzben fizesse ki. Jó tudni, hogy a megrendelés visszaigazolását nem szükséges kinyomtatni, viszont a foglalási kódra és az utas nevére szükség lesz a beazonosításhoz. A járatokon az egy időben, és azonos irányból érkezők (gyűjtő –terítő járatok) egy járműben utaznak.

A megrendelést követően a rendszer automatikus értesítést küld SMS-ben, illetve e-mailben, amelyben szerepel az utasfelvétel időpontja is. A társaság számára fontos az utasok zökkenőmentes utaztatása, így a várakozási időre a reptéren legfeljebb 30 percet kell számítani.

Azok az utasok, akik feltétlen egyedül szeretnék igénybe venni a transzfer járatot, azoknak 8 főre vonatkozó szolgáltatási díjat kell fizetni.

Az utazási idő az ár mellett a másik legsarkalatosabb tényező, a legrövidebb menetidőt az útvonal optimalizálással érik el, mivel a menetidőt a forgalom mellett az együtt utazók címeitől is függ.