mozgás

Mozgás és wellness tavasszal vagy ősszel

Bár a hűvösebb idő beköszöntével mind több ruhadarab takarja majd testünket, mégsem hanyagolhatjuk el több szempontból sem a testmozgás nyújtotta vonzó alak kialakítását, valamint megtartását. A nyilvánvaló esztétikai előnyei mellett a folyamatos sportolás egészségi állapotunk, állóképességünk, fizikai és szellemi terhelhetőségünk területén is megmutatja pozitív hatásait.

Sokan esnek a diéta és a fogyókúra csalfa hibájába, miszerint a kalóriaégetés elhanyagolása mellett, kizárólag étrendi megszorításokkal próbálnak súlyt veszteni. A millió hatásosnak ígért diétás lehetőség ellenére is lássuk be, mozgás nélkül mit sem ér a diéta.

A hölgyek legkritikusabb, és ezáltal a zsír lerakódására is leginkább fogékony testrészei a comb, a popsi, a csípő, és a has. Elsősorban olyan pulzust és keringést élénkítő kardio jellegű mozgásforma javasolt, mely folyadékvesztéssel, és a zsírraktárak felszámolásával járó jelentős energiafelhasználással jár. A mindenki által könnyen, különösebb anyagi befektetés nélkül járó ilyen tevékenység a futás. Csupán egy megfelelően kényelmes cipőre, fél óra szabadidőre és a környéken található, lehetőleg nem betonozott területre van szükségünk hozzá. Mindenképpen vegyük figyelembe, ha már rég sportoltunk, és folyamatosan alakítsuk ki állóképességünket.

mozgás

A rendszeres kardio edzés mellett szükség van a formáló gyakorlatokra is, mely az egyes izomcsoportok kellő átmozgatásával alakítja tökéletessé testünket. Ha nincs szakértelmünk, esetleg kitartásunk önszántunkból tornázni, vagy súlyzókat emelgetni, bármelyik fitness terem, és az ott szervezett órák jó szolgálatot tesznek. Pihenéssel töltött napjainkban sem kell lemondanunk erről a fajta mozgásról, hiszen a wellness hotelek és fürdők kondi teremmel felszereltek, valamint animátorok vezetésével részt vehetünk a manapság oly nagy népszerűségnek örvendő aqua fitness edzéseken.

Végső lehetőség gyanánt, ám hatékonyságából semmit sem veszítve, vásárolhatunk fitness dvd-ket, melyek segítségével otthon a nappaliban tehetünk alakunk tökéletesítéséért. Kellő kitartással és akaraterővel kitűnő eredmények érhetőek el ezzel a módszerrel is.