Robin Kalandsziget Tiszafüred

A Tisza-tavi attrakciófejlesztés területén jelentős előrelépésnek számít a 2011 júliusában nyíló tiszafüredi Robin Kalandsziget, Magyarország első ártéri kalandparkja. A tematikus park 20 attrakcióelemmel rendelkezik, különleges vonzerőnek számítanak a vízi élményelemek (water walker, vizicsopper, vízikenguru) és a 15 méter magas kültéri mászófal. A Császlód szigeten található az erdei kalandpálya és az erdei tornapálya, ahol a különböző nehézségi szinteknek köszönhetően a gyerekek és a felnőttek is megtalálhatják a szórakozási lehetőségeiket.

A kalandpark április és október hónapok között van nyitva. A kalandpark éves látogatottsága az elmúlt öt év során 15.000 és 20.000 között mozgott. A kalandpark június közepétől augusztus végéig üzemel teljes kapacitással és napi nyitvatartással. Az április közepétől június közepéig tartó időszakban, valamint szeptember és október hónapokban csak hétvégeken működik, illetve előzetes csoportos foglalással látogatható.

A kalandpark látogatóira jellemző, hogy 70-80%-ban családos turisták látogatják, további jelentős látogatói szegmenst tesznek ki az iskolás csoportok, melyek részaránya 10%-ra tehető és főként az iskolai kirándulási időszakokban májustól június közepéig, illetve szeptemberben és októberben látogatják a parkot. A nyitvatartási rendből következően az eleve szezonálisan működő kalandpark látogatottságában a júliusi és augusztusi hónapok a kiemelkedőek. Az ideérkező turisták hovatartozásáról elmondható, hogy csekély arányt képviselnek a helyből, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből érkező látogatók. A vendégek többsége a fővárosból vagy a Dunántúlról származó, a nyárnak egy részét a Tisza-tó valamelyik településénél töltő családok közül kerül ki. A személygépkocsival érkező vendégek a környék töltőállomásain is igénybe vehetik a Shell üzemanyag kártya előnyeit és kedvezményeit.